Gratis verzending bij bestellingen boven 70 €
Bedankt voor uw vertrouwen sinds 2012. Selecteer uw pakket.

De (on)vruchtbaarheid van de moderne samenleving


De moderne samenleving breekt langzaam de taboes over onvruchtbaarheid af en praat er hardop over.

Daarom gaat de eer ook uit naar beroemdheden die in het openbaar over hun vruchtbaarheidsproblemen hebben gesproken, naar nationale projecten die het publiek bewust maken van onvruchtbaarheid, en naar vele wetenschappelijke ontdekkingen. Ligt de oplossing in ectopische bevruchting, spermaopslag of aanvullende hulp met een natuurlijke aanpak?

Elke dag zijn we getuige van nieuwe feiten, die het professionele publiek verontrustend vindt. Vrouwen in Amerika besluiten "en masse" hun eicellen op jonge leeftijd in te vriezen. Deskundigen van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem ontdekten in hun studie dat het aantal zaadcellen van moderne mannen de laatste 40 jaar voortdurend daalt

De leeftijdsgrens waarop vrouwen besluiten voor het eerst zwanger te worden stijgt langzaam tot boven de 30 en er zijn steeds meer kunstmatige inseminatieprocedures. De realiteit van jongeren is ook de druk van het dagelijks leven, ouders, stress op het werk, vergrijzing en financiële en huisvestingsproblemen. Kunnen we ons terecht zorgen maken over onze vruchtbaarheid en de toekomstige generaties? Wat kunnen we als individu doen om dergelijke problemen te voorkomen?

Onvruchtbaarheid is een ziekte van de moderne samenleving, of op zijn minst een gevolg van onze snellere levensstijl. Over onvruchtbaarheid wordt steeds vaker in het openbaar gesproken, maar we schamen ons er nog steeds voor. We accepteren het als onze tekortkoming, waaruit een gebrek aan mannelijkheid of vrouwelijkheid blijkt en we willen het niet hardop zeggen. 

Veel vrouwen hebben toegegeven dat zij moeite hebben gehad om zwanger te worden, en misschien kan dit ons aanmoedigen om onvruchtbaarheid te accepteren als een normaal verschijnsel in de moderne samenleving. Aangezien elk zesde echtpaar onvruchtbaar is, worden uw buren en vrienden waarschijnlijk ook met onvruchtbaarheid geconfronteerd.

Michelle Obama, Anna Hathaway, Chrissy Teigen en John Legend, Halle Berry, Kim Kardashian West, Courtney Cox, Celine Dion, Brooke Shields en anderen hebben toegegeven in het verleden vruchtbaarheidsproblemen te hebben gehad of via IVF zwanger te zijn geworden. De boodschap is altijd dezelfde: je bent niet alleen als je te maken hebt met onvruchtbaarheid.


De leeftijd van een vrouw bij de eerste zwangerschap neemt toe


De belangrijkste factor waarvoor zelfs het professionele publiek het meest waarschuwt, is dat de leeftijd van een vrouw bij de eerste zwangerschap toeneemt. Daar zijn verschillende redenen voor; jongeren willen meer van het leven, studeren langer, carrière, financiële instabiliteit, huisvestingsprobleem, enz. De vruchtbaarheid van een vrouw neemt af met de leeftijd, want na het 35e levensjaar is de kans om zwanger te worden bijna de helft kleiner dan op 25-jarige leeftijd. De oorzaak ligt in de eierstokken, aangezien het aantal follikels en de kwaliteit van de eicellen met de jaren afnemen als gevolg van vele factoren, en deze veranderingen worden nog sterker na de leeftijd van 35 jaar. Zowel bij mannen als bij vrouwen wordt de vruchtbaarheid negatief beïnvloed door roken, overgewicht, een ongezonde levensstijl en overmatig alcoholgebruik.

Hieraan kunnen nog andere redenen voor onvruchtbaarheid worden toegevoegd, zoals storingen in de menstruatiecyclus, het uitblijven van de eisprong, een slechte doorgankelijkheid van de eileiders, seksueel overdraagbare aandoeningen en voortplantingsziekten zoals endometriose. Bij mannen gaat het meestal om slechte kwaliteit of afwezigheid van sperma. We kunnen concluderen dat vruchtbaarheid niet langer vanzelfsprekend is en dat zwangerschap niet altijd van de ene op de andere dag tot stand komt.


Ligt de oplossing in in-vitrofertilisatie of cel opslag?


In het buitenland zijn er bewegingen die het bewaren of invriezen van eicellen bij jongere vrouwen bevorderen, die ze dan op latere leeftijd kunnen gebruiken, wanneer ze goed genoeg zijn voor een zwangerschap. Sommigen zetten in op IVF in de toekomst.

Het succespercentage van elke IVF-procedure ligt slechts tussen 25 en 30% en hangt ook af van de oorzaak van de onvruchtbaarheid van het koppel. Elke cyclus gaat gepaard met vele onderzoeken, sterke hormoontherapieën, hoop en kosten.

Cel opslag is al iets normaals in de westerse wereld. Het wordt vooral gebruikt door jongere vrouwen die zwanger willen worden en zich ervan bewust zijn dat vruchtbaarheid een gevoelige kwestie is. Op die manier hebben ze gezonde eicellen klaarliggen, ook als ze op latere leeftijd besluiten zwanger te worden. Bovenal is het een manier voor een vrouw of man om een kind te krijgen na het lijden aan kanker of andere ernstige ziekten.


Vruchtbaarheidszorg ligt in uw handen

We spreken van onvruchtbaarheid als een stel na een jaar regelmatig onbeschermde seks niet zwanger wordt. Wacht echter niet af en handel eerder, want onvruchtbaarheid is ook een gevecht met de biologische klok van een vrouw.

Het is belangrijk om je lichaam vooraf te observeren. Voor vrouwen is het cruciaal dat de menstruatiecyclus wordt gereguleerd en dat zij een eisprong hebben. Zonder ovulatie kan een koppel niet succesvol zwanger worden. Een regelmatige menstruatiecyclus is het resultaat van een regelmatig hormonaal evenwicht en een goede werking van de schildklier, wat met eenvoudige bloedtesten kan worden gecontroleerd. 

Mannen wordt geadviseerd meer aandacht te besteden aan een juiste ongescheiden testikels en mogelijke schade aan de testikels vanaf de kindertijd. Bij dit alles spelen de algemene gezondheid van het organisme, een passend lichaamsgewicht en een gezonde levensstijl met zo weinig mogelijk stress een belangrijke rol.

Met het snelle levenstempo is het moeilijk om alle noodzakelijke vitaminen en mineralen die het lichaam nodig heeft met de voeding binnen te krijgen. U kunt uzelf helpen met hoogwaardige en bewezen voedingssupplementen die een positief effect hebben op de vruchtbaarheid. 

Deze kunnen het lichaam helpen voorbereiden op de bevruchting of de hormonale activiteit reguleren, het aantal zaadcellen verhogen en zo een natuurlijke bevruchting vergemakkelijken, wat nog altijd vriendelijker is voor het lichaam en het koppel dan hormonale behandelingen.

Een onderdeel waarmee rekening moet worden gehouden bij het innemen van voedingssupplementen is tijd. Natuurlijke ingrediënten hebben een zwakker effect op het lichaam en daarom is volharding belangrijk. Aanbevolen wordt om het minstens 3 maanden te gebruiken. 

Aanbevolen worden zink, vitamine B6 en vitamine C, foliumzuur, selenium en ijzer. Verder moeten we aandacht besteden aan seksuele relaties op de juiste dagen, aan ontspanning en, in geval van problemen, aan voorlichting. Vakanties, yoga, meditatie en vooral een goede relatie met de partner hebben ook positieve effecten op het lichaam.

Zelfs als een natuurlijke bevruchting toch niet lukt, kan het verzorgen van onze gezondheid onze kansen op bevruchting bij kunstmatige inseminatie aanzienlijk vergroten.

Wij raden ook aan • 3x FertilUp voor mannen + 3x Omega-3
  3 maanden pakket (90 dagen)
  rating
  170,70€  139,95€
  Bestel
 • 3x FertilUp voor vrouwen + 3x Omega-3
  3 maanden pakket (90 dagen)
  rating
  170,70€  139,95€
  Bestel
 • FertilUp voor vrouwen + Omega-3
  1 maand pakket (30 dagen)
  rating
  56,90€  50,95€
  Bestel
 • FertilUp voor mannen + Omega 3
  1 maand pakket (30 dagen)
  rating
  56,90€  50,95€
  Bestel
 • FertilUp voor beide
  FertilUp voor vrouwen + mannen
  rating
  67,90€  59,98€
  Bestel
Slide right
Slide left

Contacteer ons Arrow down


Stuur
Productie: MMvisual
Payments Secure
InfinivitFertilupFemisolHemosens
Zapri dicht Wij gebruiken cookies om de beste ervaring op onze website te garanderen.

Als u geen cookies wilt, kunt u deze uitschakelen in de instellingen.
(Meer informatie)