Gratis verzending bij bestellingen boven 70 €
Bedankt voor uw vertrouwen sinds 2012. Selecteer uw pakket.
naravno-do-plodnosti-2naravno-do-plodnosti-3Studies


Vertrouw op de ingrediënten, waarvan zowel de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) als talrijke studies hebben aangetoond dat ze effect hebben op de vruchtbaarheid, het voortplantingssysteem en de gezondheid van het sperma. FertilUp bevat de juiste ingrediënten in zorgvuldig afgemeten hoeveelheden.
Transparant en zonder bedrog.

Onderzoek naar het effect van zink en selenium op de vruchtbaarheid van vrouwen en mannen.De rol van zink bij de mannelijke vruchtbaarheid en voortplanting is ook bevestigd door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid. Groepen met vruchtbare mannen bleken een hoger zinkgehalte te hebben dan onvruchtbare mannen. Talrijke studies hebben aangetoond dat er een sterke correlatie bestaat tussen het zinkgehalte en de kwaliteit van het sperma1Een laag zinkgehalte of tekort kan de mannelijke vruchtbaarheid negatief beïnvloeden door het testosteronniveau en de kwaliteit van het sperma aan te tasten2,3,4 .

Er werd een meta-analyse uitgevoerd van 17 studies die het verband onderzochten tussen zink in seminaal plasma en mannelijke vruchtbaarheid. Daaruit bleek dat zinksuppletie een significant effect had op het spermavolume, de spermatozoïden en de morfologie van het sperma1,4 .

Veel studies wijzen ook op het belang van zink bij vrouwen36 voor een normale vruchtbaarheid en gezonde zwangerschapsuitkomsten.

In een studie met meer dan 600 mannen verbeterde selenium in combinatie met vitamine E-supplementen aanzienlijk diverse spermaparameters. Bij 52,6% van de deelnemers verbeterde de beweeglijkheid of de morfologie van het sperma, of beide, en 10,8% bereikte een spontane zwangerschap5. Verschillende andere studies hebben soortgelijke resultaten laten zien en ondersteunen het gebruik van selenium om de vruchtbaarheid te verbeteren6,7 .

Het gebruik van selenium bij vrouwen ondersteunt een gezonde voldragen zwangerschap samen met de ontwikkeling van het zenuwstelsel en het immuunsysteem van de groeiende foetus8,37.
De Europese autoriteit voor voedselveiligheid heeft ook de rol van zink1,2 en selenium3,4 bij de mannelijke vruchtbaarheid en voortplanting bevestigd.

 Beide zijn ook belangrijke ingrediënten in het voedingssupplement FertilUp voor mannen.


Vruchtbaarheidsdeskundigen hebben bewezen dat vitamine B12 een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van sperma. Uit een studie is gebleken dat vitamine B12-suppletie de vitaliteit, beweeglijkheid en DNA-integriteit van het sperma kan verbeteren9 .


Vitamine B is ook zeer belangrijk voor de vruchtbaarheid van vrouwen. Uit de studie blijkt dat vrouwen met een hogere concentratie B-vitaminen (waaronder foliumzuur) in hun bloed ook minder problemen hebben met zwanger worden10,39 .Bij het onderzoek naar CoQ10-niveaus toonde een studie uit 2019 met 65 mannen aan dat CoQ10-suppletie het aantal en de motiliteit van sperma verbetert11 . Talrijke studies hebben ook het effect van CoQ10 op de spermaconcentratie en -morfologie bevestigd12 .

Uit een in 2018 gecoduceerd onderzoek bleek dat vrouwen die gedurende 3 maanden 600 mg CoQ10 innamen een hogere kans op conceptie hadden (67% vs. 45%) en een levend geboortecijfer van 29% vs. 16%13 . Ook bleek uit de studie over de reproductieve gezondheid van vrouwen dat co-enzym Q10-suppletie de kwantiteit en kwaliteit van eicellen bij oudere vrouwen kan verbeteren14 .


Talrijke studies38 hebben aangetoond dat onze levenswijze (hoe we eten en hoe we leven) de gezondheid van het hele organisme en ook onze vruchtbaarheid beïnvloedt. Kies voor het voedingssupplement FertilUp. Alle cruciale ingrediënten in slechts 2 capsules per dag.

Bekijk het effect van vitamine D3 op de vruchtbaarheid.


Vitamine D wordt beschouwd als de zonnevitamine, maar liefst 40% van de wereldbevolking heeft een te laag vitamine D-gehalte. Een tekort kan een negatieve invloed hebben op de vruchtbaarheid en het zwangerschapspercentage van vrouwen15 . Uit een studie waarbij 188 vrouwen werden geanalyseerd, bleek dat het zwangerschapspercentage 4x hoger was bij vrouwen met voldoende vitamine D in vergelijking met vrouwen met lagere niveaus16,17.

Bij mannen worden lage vitamine D-niveaus in verband gebracht met een slechtere spermakwaliteit (verminderde spermatelling en motiliteit)18, 19, 20 . Uit een studie uit 2018 bleek dat paren waarbij mannen vitamine D kregen bijna twee keer zoveel zwangerschapssucces hadden; 35,6% vs. 18,3%20 .

Uit studies van de afgelopen tien jaar blijkt dat het gebruik van omega-3-vetzuren, zink en de vitamines B, D3 en C bevorderlijk is voor de vruchtbaarheid en een gezonde zwangerschap.

Studies tonen het effect aan van Omega-3 vetzuren op de algemene gezondheid en de vruchtbaarheid.


Bij vrouwen die regelmatig omega-3-vetzuren consumeerden, bleken hogere niveaus in verband te staan met een langzamere veroudering van de eierstokken, een betere kwaliteit van de eicellen en een verbeterde vruchtbaarheid21 . Een studie uit 2018 ondersteunde dit idee verder door aan te tonen dat de kans op een klinische zwangerschap met 8% toenam voor elke 1% stijging van de Omega-3-spiegel in het bloed22 .

Een studie waarin het verband tussen de Omega-3-concentratie in het bloed en belangrijke spermaparameters werd onderzocht, toonde aan dat hogere Omega-3-niveaus verband houden met een hoger aantal zaadcellen en een betere beweeglijkheid en morfologie23 . Veel andere studies hebben ook aangetoond dat Omega-3 vetzuren de mannelijke vruchtbaarheid en het sperma beïnvloeden24,25 .Ook vitamine E en C, foliumzuur en L-carnitine maken niet voor niets integraal deel uit van het FertilUp voedingssupplement.Vitamine E is een krachtige antioxidant die in veel studies in verband wordt gebracht met een verbeterde vrouwelijke vruchtbaarheid en een gezonde zwangerschap31. Wat de mannelijke vruchtbaarheid betreft, hebben recente studies aangetoond dat de consumptie van vitamine E de beweeglijkheid van het sperma beïnvloedt en de kwaliteit van het sperma verbetert30 .

Foliumzuur staat bekend om de ondersteuning van de gezondheid van de moeder en de ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap. Studies hebben aangetoond dat foliumzuur de ontwikkeling van eicellen en de kwaliteit van embryo's kan verbeteren26 .

Vitamine C is een krachtige antioxidant en uit studies blijkt dat de inname van vitamine C het gehalte aan antioxidanten in het bloed met wel 30% kan verhogen en ook ontstekingsremmend werkt28,29. Een studie waarbij mannen 2.000 mg vitamine C per dag innamen gedurende twee maanden toonde een toename van het aantal en de beweeglijkheid van het sperma, en na twee maanden vitamine C-suppletie was het aantal spermacellen meer dan verdubbeld. In dezelfde studie verdubbelde het % beweeglijk sperma bijna van 31,2% beweeglijkheid tot 60,1%. Ook bij de vorm/morfologie werden opmerkelijke verbeteringen geconstateerd27 .

Bij vrouwelijke vruchtbaarheid is gebleken dat de toevoeging van antioxidanten (vitamine C en E) aan de voeding zeer doeltreffend is bij de bestrijding van oxidatieve stress, die de eicellen kan beschadigen, waardoor de vrouwelijke voortplantingsfuncties worden gestimuleerd.

L-carnitine komt in hoge concentraties voor in het mannelijke voortplantingskanaal en speelt een belangrijke rol bij de rijping en beweeglijkheid van sperma. Onderzoek heeft aangetoond dat L-carnitine de beweeglijkheid van sperma en andere aspecten van de reproductieve gezondheid van de man kan helpen ondersteunen32, 33, 34 .


Wat we eten en hoe we leven heeft invloed op de gezondheid van het hele organisme, het voortplantingssysteem en de vruchtbaarheid.


Bronnen tonen


1. Jiang Zhao, Xingyou Dong, Xiaoyan Hu, Zhou Long,Liang Wang, Qian Liu, Bishao Sun, Qingqing Wang, Qingjian Wu and Longkun Lia:Zinc levels in seminal plasma and their correlation with male infertility: A systematic review and meta-analysis. Sci Rep. 2016; 6: 22386.

2. Urszula Marzec-Wróblewska, Piotr Kamiński, Paweł Lakota, Marek Szymański, Karolina Wasilow, Grzegorz Ludwikowski, Magdalena Kuligowska-Prusińska, Grażyna Odrowąż Sypniewska, Tomasz Stuczyński, Jacek Michałkiewicz: Zinc and iron concentration and SOD activity in human semen and seminal plasma, Biol Trace Elem Res. 2011 Oct;143(1):167-77.

3. Abasalt Hosseinzadeh Colagar, Eisa Tahmasbpour Marzony, Mohammad Javad Chaichi: Zinc levels in seminal plasma are associated with sperm quality in fertile and infertile men, Nutr Res. 2009 Feb;29(2):82-8.

4. Enrique F. Schisterman, PhD1; Lindsey A. Sjaarda, PhD1; Traci Clemons, PhD2; et al Douglas T. Carrell, PhD3; Neil J. Perkins, PhD1; Erica Johnstone, MD4; Denise Lamb, BSN4; Kayla Chaney, BA2; Bradley J. Van Voorhis, MD5; Ginny Ryan, MD5; Karen Summers, MPH5; Jim Hotaling, MD6; Jared Robins, MD7; James L. Mills, MD1; Pauline Mendola, PhD1; Zhen Chen, PhD8; Elizabeth A. DeVilbiss, PhD1; C. Matthew Peterson, MD4; Sunni L. Mumford, PhD1: Effect of Folic Acid and Zinc Supplementation in Men on Semen Quality and Live Birth Among Couples Undergoing Infertility Treatment. JAMA. 2020;323(1):35-48.

5. Joanna Pieczyńska Halina Grajeta : The role of selenium in human conception and pregnancy, J Trace Elem Med Biol; . 2015 Jan;29:31-8.

6. Mohammad K Moslemi, Samaneh Tavanbakhsh: Selenium–vitamin E supplementation in infertile men: effects on semen parameters and pregnancy rate; Int J Gen Med. 2011; 4: 99–104. 

7. L Keskes-Ammar 1 , N Feki-Chakroun, T Rebai, Z Sahnoun, H Ghozzi, S Hammami, K Zghal, H Fki, J Damak, A Bahloul : Sperm oxidative stress and the effect of an oral vitamin E and selenium supplement on semen quality in infertile men, Arch Androl; . 2003 Mar Apr;49(2):83-94

8. Joanna Pieczyńska, Halina Grajeta: The role of selenium in human conception and pregnancy, J Trace Elem Med Biol. 2015 Jan; 29:31-8

9. C Abad 1 , M J Amengual, J Gosálvez, K Coward, N Hannaoui, J Benet, A García-Peiró, J Prats: Effects of oral antioxidant treatment upon the dynamics of human sperm DNA fragmentation and subpopulations of sperm with highly degraded DNA . 2013 Jun;45(3):211-6. doi: 10.1111/and.12003.

10. Audrey J Gaskins, Yu-Han Chiu, Paige L Williams, Jennifer B Ford, Thomas L Toth, Russ Hauser, Jorge E Chavarro: Association between serum folate and vitamin B-12 and outcomes of assisted reproductive technologies. Am J Clin Nutr. 2015 Oct; 102(4): 943–950.

11. Ahmed T Alahmar: The impact of two doses of coenzyme Q10 on semen parameters and antioxidant status in men with idiopathic oligoasthenoteratozoospermia. Clin Exp Reprod Med. 2019 Sep; 46(3): 112–118.

12. Giancarlo Balercia 1 , Fabrizio Mosca, Franco Mantero, Marco Boscaro, Antonio Mancini, Giuseppe Ricciardo-Lamonica, GianPaolo Littarru: Coenzyme Q(10) supplementation in infertile men with idiopathic asthenozoospermia: an open, uncontrolled pilot study. Fertil Steril. 2004 Jan;81(1):93-8.

13. Assaf Ben-Meir, Eliezer Burstein, Aluet Borrego-Alvarez, Jasmine Chong, Ellen Wong,Tetyana Yavorska, Taline Naranian, Maggie Chi, Ying Wang, Yaakov Bentov, Jennifer Alexis, James Meriano, Hoon-Ki Sung, David L Gasser, Kelle H Moley, Siegfried Hekimi, Robert F Casper and Andrea Jurisicova: Coenzyme Q10 restores oocyte mitochondrial function and fertility during reproductive aging, Aging Cell. 2015 Oct; 14(5): 887–895.

14. Yangying Xu,Victoria Nisenblat,Cuiling Lu,Rong Li, Jie Qiao,Xiumei Zhen, and Shuyu Wang: Pretreatment with coenzyme Q10 improves ovarian response and embryo quality in low-prognosis young women with decreased ovarian reserve: a randomized controlled trial. Reprod Biol Endocrinol. 2018; 16: 29.

15. Elisabeth Lerchbaum , Barbara Obermayer-Pietsch: Vitamin D and fertility: a systematic review, Eur J Endocrinol. 2012 May;166(5):765-78.

16. Giovanna Muscogiuri , Barbara Altieri , Cristina de Angelis, Stefano Palomba, Rosario Pivonello, Annamaria Colao , Francesco Orio:Shedding new light on female fertility: The role of vitamin D, Endocr Metab Disord.2017 Sep;18(3):273-28

17. B Rudick 1 , S Ingles, K Chung, F Stanczyk, R Paulson, K Bendikson: Characterizing the influence of vitamin D levels on IVF outcomes, Hum Reprod. 2012 Nov;27(11):3321-7.

18. Martin Blomberg Jensen 1 , Poul J Bjerrum, Torben E Jessen, John E Nielsen, Ulla N Joensen, Inge A Olesen, Jørgen H Petersen, Anders Juul, Steen Dissing, Niels Jørgensen: Vitamin D is positively associated with sperm motility and increases intracellular calcium in human spermatozoa, Hum Reprod. 2011 Jun;26(6):1307-17.

19. Christian Trummer , Stefan Pilz , Verena Schwetz, Barbara Obermayer-Pietsch, Elisabeth Lerchbaum: Vitamin D, PCOS and androgens in men: a systematic review, Endocr Connect.2018 Mar;7(3):R95R113

20. Martin Blomberg Jensen, Jacob Gerner Lawaetz, Jørgen Holm Petersen, Anders Juul, Niels Jørgensen: Effects of Vitamin D Supplementation on Semen Quality, Reproductive Hormones, and Live Birth Rate: A Randomized Clinical Trial, The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, Volume 103, Issue 3, March 2018, Pages 870–881, https://doi.org/10.1210/jc.2017-01656

21. Deepika Nehra, Hau D Le, Erica M Fallon, Sarah J Carlson, Dori Woods, Yvonne A White, Amy H Pan, Lankai Guo, Scott J Rodig, Jonathan L Tilly, Bo R Rueda, Mark Puder: Prolonging the female reproductive lifespan and improving egg quality with dietary omega-3 fatty acids, Aging Cell. 2012 Dec;11(6):1046-54.

22. Y-H Chiu, A E Karmon, A J Gaskins , M Arvizu , P L Williams, I Souter, B R Rueda, R Hauser, J E Chavarro; EARTH Study Team: Serum omega-3 fatty acids and treatment outcomes among women undergoing assisted reproduction, Hum Reprod. 2018 Jan 1;33(1):156-165.

23. Mohammad Reza, Safarinejad Seyyed, Yousof Hosseini, FaridDadkhah, Majid AliAsgari: Relationship of omega-3 and omega-6 fatty acids with semen characteristics, and anti-oxidant status of seminal plasma: A comparison between fertile and infertile men, Urology and Nephrology Research Center, Department of Urology, Shahid Modarress Hospital, Shahid Beheshti University (MC), Tehran, Iran

24. M. L. Falsig, C. S. Gleerup, U. B. Knudsen: The influence of omega-3 fatty acids on semen quality markers: a systematic PRISMA review. First published: 22 May 2019

25. Mohammad Reza Safarinejad and Shiva Safarinejad: The roles of omega-3 and omega-6 fatty acids in idiopathic male infertility, Asian J Androl. 2012 Jul; 14(4): 514–515.

26. Jolanda C Boxmeer 1 , Nick S Macklon, Jan Lindemans, Nicole G M Beckers, Marinus J C Eijkemans, Joop S E Laven, Eric A P Steegers, Régine P M Steegers-Theunissen: IVF outcomes are associated with biomarkers of the homocysteine pathway in monofollicular fluid, Hum Reprod. 2009 May;24(5):1059- 66.

27. Mohammed Akmal, J Q Qadri, Noori S Al-Waili, Shahiya Thangal, Afrozul Haq, Khelod Y Saloom: Improvement in human semen quality after oral supplementation of vitamin C, J Med Food. 2006 Fall;9(3):440-2

28. Sedigheh Ahmadi, M.Sc., Reihane Bashiri, M.Sc.,Akram Ghadiri-Anari, M.D. and Azadeh Nadjarzadeh, Ph.D.: Antioxidant supplements and semen parameters: An evidence based review; Int J Reprod Biomed. 2016 Dec; 14(12): 729–736

29. Ljiljana M. Popovic ,Nebojsa R. Mitic,Dijana Miric,Boban Bisevac,Mirjana Miric, Brankica Popovic: Influence of Vitamin C Supplementation on Oxidative Stress and Neutrophil Inflammatory Response in Acute and Regular Exercise, Volume 2015

30. E Kessopoulou 1 , H J Powers, K K Sharma, M J Pearson, J M Russell, I D Cooke, C L Barratt: A double- blind randomized placebo cross-over controlled trial using the antioxidant vitamin E to treat reactive oxygen species associated male infertility, Clinical Trial Fertil Steril. 1995 Oct;64(4):825-31.

31. Siti Syairah Mohd Mutalip, Sharaniza Ab-Rahim and Mohd Hamim Rajikin; Vitamin E as an Antioxidant in Female Reproductive Health, Antioxidants (Basel). 2018 Feb; 7(2): 22. 

32. Elham Aliabadi, Ph.D., Malek Soleimani Mehranjani, Ph.D., Zahra Borzoei, M.Sc., Tahereh Talaei- Khozani, Ph.D., Hossein Mirkhani, Ph.D., and Hamed Tabesh, Ph.D.; Effects of L-carnitine and L-acetyl- carnitine on testicular sperm motility and chromatin quality. Iran J Reprod Med. 2012 Mar; 10(2): 77–82.

33. Dikmen Dokmeci: Oxidative stress, male infertility and the role of carnitines. Folia Med (Plovdiv). 2005;47(1):26-30.

34. Andrea Lenzi, Paolo Sgrò, Pietro Salacone, Donatella Paoli, Barbara Gilio, Francesco Lombardo, Maria Santulli, Ashok Agarwal, Loredana Gandini: A placebo-controlled double-blind randomized trial of the use of combined l-carnitine and l-acetyl-carnitine treatment in men with asthenozoospermia. Fertil Steril. 2004 Jun;81(6):1578-84. 

35. Joanna Wojsiat , Jerzy Korczyński , Marta Borowiecka , Halina Małgorzata Żbikowska: The role of oxidative stress in female infertility and in vitro fertilization; Postepy Hig Med Dosw (Online). 2017 May 9;71(0):359-366. 

36. Tyler Bruce Garner, James Malcolm Hester, Allison Carothers ,Francisco J Diaz :Role of zinc in female reproduction, Biol Reprod. 2021 May 7;104(5):976-994

37. Luiz Gustavo Lima , André Amaro Mamédio Dos Santos,Tiago Daniel Gueiber Ricardo, Zanetti Gomes, Camila Marinelli Martins , Andrielle Cristina Chaikoski: Relation between Selenium and Female Fertility: A Systematic Review, Rev Bras Ginecol Obstet. 2022 Jul;44(7):701-709. 

38. Kinga Skoracka, Alicja Ewa Ratajczak, Anna Maria Rychter, Agnieszka Dobrowolska, Iwona Krela-Ka≈∫mierczak: Female Fertility and the Nutritional Approach: The Most Essential Aspects; Adv Nutr ; 2021 Dec 1;12(6):2372-2386

39. Jorge E. Chavarro, MD, ScD,a Janet W. Rich-Edwards, ScD, MPH,b,c,d Bernard A. Rosner, PhD,d,e and Walter C. Willett, MD, DrPHa,c,d : Use of multivitamins, intake of B vitamins and risk of ovulatory infertility; Author manuscript; available in PMC 2008 Sep 1.Published in final edited form as: Fertil Steril. 2008 Mar; 89(3): 668–676.
Contacteer ons Arrow down


Stuur
Productie: MMvisual
Payments Secure
InfinivitFertilupFemisolHemosens
Zapri dicht Wij gebruiken cookies om de beste ervaring op onze website te garanderen.

Als u geen cookies wilt, kunt u deze uitschakelen in de instellingen.
(Meer informatie)