Gratis verzending bij bestellingen boven 70 €
Bedankt voor uw vertrouwen sinds 2012. Selecteer uw pakket.

We hebben besloten een kind te krijgen, wat nu?


Bekijk 10 belangrijke dingen die je moet weten voordat je besluit zwanger te worden.

1. Ken uw menstruatiecyclus

Het belangrijkste advies voor een vrouw die zwanger wil worden is om haar lichaam te kennen, in het bijzonder haar menstruatiecyclus. Een vrouw moet weten wanneer zij een menstruatie kan verwachten en wanneer zij ovuleerd, wat de basis is voor conceptie.


2. Controleer de ovulatie

Vrouwen met regelmatige cycli ovuleren ongeveer twee weken voor hun menstruatie. Wanneer een vrouw een onregelmatige cyclus heeft, is het moeilijk of bijna onmogelijk om de eisprong te voorspellen en dus de meest vruchtbare dagen te bepalen. U kunt de ovulatie helpen opsporen met tests die uw vruchtbare dagen identificeren via urine of speeksel. Het controleren en observeren van uw baarmoederhalsslijm is ook effectief. Vlak voor de eisprong, wanneer een vrouw het meest vruchtbaar is, neemt de hoeveelheid slijm toe, maar het wordt ook dunner, helderder en glibberiger.


3. Heb om de dag seks tijdens je vruchtbare periode.

Het "vruchtbare venster" omvat een interval van zes dagen, 4 dagen vóór de eisprong en 2 dagen erna, waarin het sperma nog in de baarmoeder kan overleven en een vrouw zwanger kan worden. Het is belangrijk uw cyclus te kennen en de aanwezigheid van de eisprong op te sporen. Het wordt aangeraden om tijdens de vruchtbare periode om de dag seks te hebben.


4. Een gezond gewicht handhaven


Overgewicht bij een vrouw kan de kans om zwanger te worden beïnvloeden. Onderzoek heeft aangetoond dat een vrouw met overgewicht er tot tweemaal zo lang over kan doen om zwanger te worden als een vrouw met een BMI (body mass index) die als normaal wordt beschouwd. Met een verhoogd lichaamsgewicht wordt een teveel aan oestrogeen geproduceerd, wat de ovulatie kan belemmeren en de hormonale balans kan verstoren.


5. Je kunt jezelf helpen met vitaminen en mineralen, die een bewezen effect hebben op de vruchtbaarheid

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft nauwkeurig voorgeschreven welke stoffen een bewezen rol spelen bij de vruchtbaarheid en de voortplanting (zink) en de werking van hormonen reguleren (vitamine B6). De inname van foliumzuur is ook belangrijk tijdens de planningsfase van de zwangerschap.

Voor mannen wordt ook de inname van zink en selenium aanbevolen, die een bewezen effect hebben op de vorming van gezond sperma. Wanneer uw lichaam vruchtbaarheidsondersteuning nodig heeft en u een zwangerschap plant, kan FertilUp de juiste oplossing zijn.

6. Eet gezond voedsel

Hoewel er geen specifiek dieet is om de vruchtbaarheid te bevorderen, kan het eten van een verscheidenheid aan gezonde voedingsmiddelen vrouwen helpen hun lichaam voor te bereiden op een zwangerschap. In dit geval wordt meer calcium, eiwit en ijzer aangeraden. Dit betekent het eten van een verscheidenheid aan fruit en groenten, magere eiwitten, volle granen, zuivelproducten en gezonde vetbronnen.


7. Verminder zware training

Regelmatige lichaamsbeweging helpt het lichaam van een vrouw zich voor te bereiden op een zwangerschap, maar te veel lichaamsbeweging of frequente zware training kan leiden tot menstruatiestoornissen die de ovulatie verstoren en de cyclus/vruchtbaarheid beïnvloeden.


8. Wees je bewust van je leeftijd


De grootste vijand van de vrouwelijke vruchtbaarheid is de leeftijd. Naarmate vrouwen ouder worden, neemt hun vruchtbaarheid af, omdat leeftijd gerelateerde veranderingen in de eierstokken een afname van de hoeveelheid en de kwaliteit van de eicellen veroorzaken.

Leeftijd verhoogt ook het risico op bepaalde gezondheidsproblemen, zoals baarmoederfibromen, endometriose en verstopte eileiders, die kunnen bijdragen tot vruchtbaarheidsverlies. De vruchtbaarheid van vrouwen begint geleidelijk af te nemen na de leeftijd van 30 jaar, sterker na de leeftijd van 35 jaar en steiler na de leeftijd van 40 jaar. Deze afname betekent dat het langer kan duren om zwanger te worden en dat de zwangerschap zelf vaak als riskant wordt bestempeld.


9. Regelmatige seksuele betrekkingen

De sleutel om zwanger te worden is dat een koppel meerdere keren per week seks heeft. Aangezien stress een negatief effect heeft op de vruchtbaarheid, is het ook belangrijk dat je nog steeds plezier hebt terwijl je het doet en het niet alleen een karwei is.

De gemiddelde tijd die een koppel nodig heeft om zwanger te worden is ongeveer een half jaar, maar tot een jaar is volkomen normaal. Daarom is het beter om zo weinig mogelijk te proberen om zwanger te worden en er zoveel mogelijk van te genieten. Orgasmes en spontane regelmatige seksuele relaties helpen hier ook bij - niet alleen wanneer je je meest vruchtbare dagen hebt.


10. Wacht niet te lang

Het is gebruikelijk om een gynaecoloog te raadplegen over de volgende stappen als een vrouw na een jaar regelmatig onbeschermde seks niet zwanger wordt. Wij raden u echter aan eerder te overleggen, vooral als de vrouw minstens 35 jaar oud is en u na zes maanden nog niet zwanger bent geworden.

Ons advies is om niet te lang te wachten en ook voedingssupplementen te overwegen om uw kansen op conceptie te vergroten. Wij raden aan om FertilUp voor vrouwen en mannen gedurende minstens 3 maanden in te nemen, omdat het lichaam in die periode zal reageren op de inname van vitaminen en mineralen. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben een bewezen effect op de vruchtbaarheid, de hormoonregulatie en de spermaproductie.


Wij raden ook aan • FertilUp voor vrouwen + Omega-3
  1 maand pakket (30 dagen)
  rating
  56,90€  50,95€
  Bestel
 • 3x FertilUp voor vrouwen + 3x Omega-3
  3 maanden pakket (90 dagen)
  rating
  170,70€  139,95€
  Bestel
 • 3x FertilUp voor mannen + 3x Omega-3
  3 maanden pakket (90 dagen)
  rating
  170,70€  139,95€
  Bestel
 • FertilUp voor beide
  FertilUp voor vrouwen + mannen
  rating
  67,90€  59,98€
  Bestel
 • FertilUp voor mannen + Omega 3
  1 maand pakket (30 dagen)
  rating
  56,90€  50,95€
  Bestel
Slide right
Slide left

Contacteer ons Arrow down


Stuur
Productie: MMvisual
Payments Secure
InfinivitFertilupFemisolHemosens
Zapri dicht Wij gebruiken cookies om de beste ervaring op onze website te garanderen.

Als u geen cookies wilt, kunt u deze uitschakelen in de instellingen.
(Meer informatie)